Mi az adatvizualizáció?

Röviden a különböző információk és adatok megjelenítése táblázatok, grafikonok, térképek és egyéb vizuális eszközök alkalmazásával. Ennek köszönhetően az érintettek könnyebben átlátják és megértik az adataikban rejlő tendenciákat, történeteket.

Az adathasználat rohamos növekedésével egyre kardinálisabbá válik az adatvizualizáció használata.

Cégünkben folyamatosan termelődnek az adatok: értékesítési eredmények, munkavállalói teljesítmények, HR adatok, raktárkészlet, költségek, stb.

Zavaros, nehezen átlátható adathalmazokból varázslunk tiszta, érthető történeteket, megvalósítható ötleteket így növeljük a hatékonyságunkat, valamint bevételünket és nyereségünket.

Hogyan valósíthatjuk meg mindezt?

Itt többről van szó, mint adatok grafikus megjelenítése. Vállalkozásának megkerülhetetlen képessége, az üzleti intelligencia stratégia fontos része. Válassza az adataihoz legmegfelelőbb megjelenítést, hívja fel a figyelmet a kritikus pontokra, legyen meggyőző az érvelése a vizualizációk segítségével.

Legfőbb előnyök:

  • hatékonyabb döntéshozás: a megszokott napokon, heteken át tartó, aprólékos bogarászás helyett egy szempillantás alatt megértheti az adataiban rejlő titkokat, színek, vonalak, arányok segítségével

  • felfedezések az adatok tengerében: IT support nélkül, minden felhasználó elsajátíthatja a használatát

  • üzleti kezdeményezések: dashboard-ok használatával könnyen értelmezhetők a mindennapi folyamatok és a teljesítménymutatókra tett hatásuk

  • analitikai befektetések megtérülése: a vizuális megjelenítés segít az adatok értelmezésében, így cégében könnyen elterjedhet ez a fajta megközelítés, egyre többen fognak olyan összefüggéseket észrevenni, melyekkel növekedni és fejlődni tud majd a cég.

en_GB