Microsoft Dynamics 365 Business Central Qlik Sense Sablonok

A Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett Quick Start Qlik Sense Sablonok olyan Qlik Sense alkalmazások, amelyek standard elemzéseket és riportokat tartalmaznak a MS Dynamics 365 Business Central rendszerben található közös analitikus domain-ekre, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a Microsoft Dynamics 365 Business Central rendszerben található adatok elemzését könnyen megkezdhessék.

A projekt keretén belül 5 vállalati funkcióhoz fejlesztettünk megoldásokat:

•  értékesítés-elemző sablon
•  beszerzés-elemző sablon
•  kötelezettségeket és követeléseket elemző és cash-flow elemző sablon
•  raktári készlet-elemző sablon
•  főkönyvi mérleg- és eredménykimutatás-elemző sablon

A sablonok ETL scripteket tartalmaznak a MS Dynamics 365 Business Central rendszerből történő adatkinyerésre, és felhasználói interface-t az adatok standard vizualizációjával. A Qlik Sense-szel létrehozott sablonok rugalmasak, lehetővé teszik új grafikonok vagy egyéb adatmegjelenítések létrehozását és további adatforrások csatolását (akár a MS Dynamics 365 Business Central-ból, akár egyéb rendszerekből).

A sablonok oly mértékben standardok, hogy könnyedén kapcsolhatók a MS Dynamics 365 Business Central-hoz standard NAV implementációk esetében. Amennyiben speciális modulok kerültek kifejlesztésre különleges célokra, vagy a standard NAV funkcionalitásában módosítások történtek, akkor az ETL scriptek is módosítást igényelhetnek a sablonok megfelelő működése érdekében.

Miután a sablonok adatokkal való feltöltése megtörténik, bizonyos módosítások válhatnak szükségessé még standard NAV implementáció esetén is – ezek a módosítások tartalmazzák, de nem szükségszerűen korlátozódnak a dokumentum típusok, partnerek, számlák és egyéb információk kiegészítő szűrésére, amely szűrések nélkül hibás eredmények születhetnek. 

A 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00401 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a 2020-1.1.1-KKV-START-2021 pályázati program finanszírozásában valósult meg.

hu_HU