Quick Start Qlik Sense Sablonok

A Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett Quick Start Qlik Sense Sablonok olyan Qlik Sense alkalmazások, amelyek standard elemzéseket és riportokat tartalmaznak a MS Dynamics 365 Business Central rendszerben található közös analitikus domainekre, és lehetővé teszik a felhasználók számára a Microsoft Dynamics 365 Business Central rendszerben található adatok elemzésének gyors megkezdését.

 

A sablonok ETL scripteket tartalmaznak a MS Dynamics 365 Business Central rendszerből történő adatkinyerésre, és felhasználói interface-t az adatok standard vizualizációjával. A Qlik Sense-szel létrehozott sablonok rugalmasak, lehetővé teszik új grafikonok vagy egyéb adatmegjelenítések létrehozását és további adatforrások csatolását (akár a MS Dynamics 365 Business Central-ból, akár egyéb rendszerekből).

 

A sablonok oly mértékben standardok, hogy könnyedén kapcsolhatók a MS Dynamics 365 Business Central-hoz standard NAV implementációk esetében. Amennyiben speciális modulok kerültek kifejlesztésre különleges célokra, vagy a standard NAV funkcionalitásában módosítások történtek, akkor az ETL scriptek is módosítást igényelhetnek a sablonok megfelelő működése érdekében.

 

Miután a sablonok adatokkal való feltöltése megtörténik, bizonyos módosítások válhatnak szükségessé még standard NAV implementáció esetén is – ezek a módosítások tartalmazzák, de nem szükségszerűen korlátozódnak a dokumentum típusok, partnerek, számlák és egyéb információk kiegészítő szűrésére, amely szűrések nélkül hibás eredmények születhetnek. A számlarend MS Dynamics 365 Business Central-ban történő definiálásának természetéből adódóan egy másik releváns számlarend meghatározására is szükség lehet egy külső XLS fájlban, amelynek kezelését a sablon tartalmazza.