Qlik Compose

Adattárház design, fejlesztés, tesztelés, telepítés és frissítés egyszerűen

A hagyományos adattárházak nehezen tartanak lépést az üzleti igényekkel. Sokszor az ETL fejlesztés elviszi az előkészítés nagy részét, így mire a program indulásra kész, az adatmodell már elavult. Ezek módosítása késés okozhat, lefoglalja a szakembereket, erőforrásokat valamint késlelteti a projekt megtérülését. Az elemzésre szánt idő és az elemzéshez szükséges idő gyorsításának érdekében az adattárház létrehozásának és kezelésének életciklusát rövidíteni kell.

Optimalizált folyamatok

Munkafolyamat-tervezés és ütemezés: futtasson minden adattárházi és adatpiaci ETL-feladatot egyetlen, végpontok közötti folyamatként. Ütemezze a munkafolyamatok végrehajtását az üzleti és informatikai folyamatokhoz igazodva. 

Származási és hatáselemzés: Automatikusan hozzon létre metaadatokat a tervezési fázisok vagy a megvalósítás során. A változtatások végrehajtásakor generálja újra az adatsort. 

Felügyelet és értesítések: az összes automatikusan generált feladat és munkafolyamat állapotának figyelése. Proaktív állapotfigyelmeztetések küldése. 

Adatprofilozás: érvényesítse az adatokat a betöltés előtt a formátumbeli problémák és eltérések azonosításával és kijavításával. 

Adatminőség: az előbetöltési szabályok konfigurálása és érvényre juttatása az értékekkel, formátumokkal, adattartományokkal és duplikációkkal kapcsolatos problémák automatikus felderítéséhez és kijavításához, miközben kivételi házirendeket is végrehajt.