Qlik Data Integration

Mi az adatingráció?

Az adatintegráció egy olyan komplex üzleti folyamat, ami során különböző adatforrásokból gyűjtünk össze információkat egyetlen, egységes nézet elérése érdekében. Ez az adathalmaz teljeskörű, pontos és naprakész, később adatelemzésre és egyéb tevékenységekre használjuk fel. 

 

Adattöbbszörözés, adatbetöltés és transzformáció során különböző adattípusokból sztenderd formátumú adatok készülnek, amik végül a célhelyen tárolódnak, legyen az adattárház, adattó vagy data lakehouse.

 

Az első számú cél, hogy a különböző adatsilókat lebontsuk és az összes adatunkat egy, irányított, megbízható adatforrásból elemezzük. Gondoljunk csak bele, mennyi adatforrásunk van, amik nem kapcsolódnak egymáshoz: CRM, web analitika, partner adatok, felhasználói adatok, marketing rendszerek, stb. Az adatintegrációval összevonjuk ezeket, így hatékonyabban hozhatunk számunkra előnyös döntéseket. 

Qlik adatintegráció

A hagyományos, lassú, rugalmatlan és munkaigényes kötegelt feldolgozással és ETL szkripteléssel ellentétben a Qlik adatintegrációs platform titka az adatfolyam-készítés automatizálásában rejlik.

 

Telepítés helyétől (on-premise vagy cloud) függetlenül az alapvető tranzakciós rendszerekből indulva kerülnek adatai a rendeltetési helyükre: alkalmazásokba, adattárházakba vagy adattavakba. A rendszer ezután automatikusan egy marketplace-jellegű felületen prezentálja az adatokat. Az adatszolgáltatás gyors, valós idejű, mindig a legfrissebb információkat kerülnek a felhasználókhoz. Több, mint 30 forrásrendszerhez és 40 célrendszerhez rendelkezik csatlakozással, valamint az összes fontosabb felhős szolgáltatóhoz is.

 

Napról napra nőnek az adatelemzők elemzési igényei, az IT ezért egyre több nehézséggel néz szembe,  a korábban használt folyamatok és technológiák többé már nem nyújtanak elég támogatást. A DevOps – a szoftverfejlesztés (development) és üzemeltetés (operations) folyamatait kombináló gyakorlat, amivel a gyorsaságot, minőséget, tervezhetőséget és skálázhatóságot segíthetjük elő – koncepciót alapul véve, a DataOps megközelítésnek hasonló eredményeket elérése a céljaaó az adatelemzések terén is. Lényege olyan folyamatok, gyakorlatok és technológiák használata, amikkel az adatokhoz kapcsolódó üzleti elvárások teljesülnek.

Miért a Qlik Sense?

A Qlik Sense sikerének titka az egyedi fejlesztésű asszociatív technológiában rejlik. Tudástól, tapasztalattól és funkciótól függetlenül minden munkatársa részt vehet a döntéshozás folyamatában. 

A QlikView valóban a Qlik zászlóshajója, azonban a bevezetése óta eltelt évtizedek folyamatos fejlődést és fejlesztést kívántak, így napjainkra a Qlik Sense lett a méltó és tökéletes utód. 

Szabad felfedezések, önkiszolgáló adatvizualizáció, interaktív dashboard-ok, könnyű kezelés, értesítések, riportok és hatékony mobil felületek jellemzik. Szinte bármilyen adatforrásból zökkenőmentesen töltheti be az adatokat, ezért is választotta ezt a megoldást közel 40.000 vállalkozás világszerte.

Egyszerű adatkapcsolatok

Látványos vizualizációk

Mobilon is használható

Jogosultság-kezelés

Felhasználóbarát kialakítás

Szakértői support

hu_HU